Ganassi | Les

Creative Commons Licentie
Ganassi Lessen

Kumbaya Driestemmig (SAT)


Dit driestemmige stukje bestaat uit allemaal korte stukjes melodie, waar alle stemmen vrijwel hetzelfde ritme hebben
Voor dat je gaat luisteren en meelezen is het handig om te weten hoe je eigen stem klinkt. Dan kun je deze makkelijker er tussen uit halen:

Kumbaya by Debberg

Met behulp van het uitklap-menu boven de foto-uitleg kun je kiezen uit Tenor, Alt of sopraan blokfluit. Kies de blokfluit die je in dit stuk speelt. Studeer stukje voor stukje. De stukjes worden van elkaar gescheiden door een rust. Elke keer als je je blokfluit thuis pakt, herhaal je de stukjes die je al gespeeld hebt en pak je er een nieuwe bij, tot dat je hele partij van Kumbaya kan spelen. Zoals je misschien hebt gemerkt speel je op de altblokfluit twee tonen die onbekend zijn:

Deze greep hierboven speel je, zoals de foto laat zien met de linker wijs en middelvinger, als je goed kijkt, zie je dat de linkerduim van de blokfluit af is. (Dan hoor je de Fis)

En deze greep speel je zo: Het duimgat en de twee bovenste gaatje sluit je met je linkerduim, wijsvinger en middelvinger. je slaat een gaatje over en het vierde en vijfde gaatje sluit je met je rechter wijs en middelvinger: (Dan hoor je de toon Cis)

De tenorblokfluit speelt aan het eind van het muziekstuk voor leerlingen die net beginnen een onbekende greep:Bij elk stukje waarin een nieuwe greep voorkomt is het belangrijk om dat stukje langzaam te spelen. Zo "leren" je vingers hoe ze die greep moeten spelen.
pdf MusicXML mp3

Kumbaya Sat

Toon Noten