Ganassi | Les

Creative Commons Licentie
Ganassi Lessen

Voor Het Kleine Wereld Ensemble

Hallo Linette, Kars en Pascalle.

Morgen gaan jullie als het goed is "Rondo" laten horen aan jullie klasgenootjes. Om jullie wat te helpen hierbij wat extra uitleg:
In het uitklapmenu boven de foto's kun je alle stemmen apart uit kiezen.

Linette, jij speelt de basblokfluit: je hoeft maar een toon te spelen, de C, deze wordt niet als foto weer gegeven, weet je nog hoe je hem speelt: het duimgat en de drie eerste gaatje moeten dicht gehouden worden en niet te hard blazen, dan klinkt hij het mooist.
Als je gaat luisteren naar het fragment is voor jouw vooral het ritme belangrijk, Succes!

Pascalle, jij speelt de altblokfluit in de Rondo, je kunt deze fluit uitkiezen in het uitklap menu; nu zie je de foto's van de twee tonen die je speelt. Ook kun je zie hoevaak je een toon speelt. Voor het ritme (welke tonen je snel of langzaam speelt) moet je naar het fragment luisteren. Als je het wil zien, dan klik je rechtsboven op het PDF bestand; de open noten duren twee keer zolang als de dichte. Succes!

Kars, de sopraan partij was voor jou en makkie, weet je hem nog? Luister goed naar het geluidsfragment (recht boven in) voor het ritme.  De foto's geven aan welke grepen je gebruikt. Jij mag ook aangeven wanneer jullie beginnen met spelen, dat deed je in de les ook. Veel plezier!

Probeer voor je het voor de klas gaat spelen, nog een keer samen te oefenen. Misschien heb je dat al gedaan. Ik hoor na de vakantie wel hoe het gegaan is. Nogmaals: Succes!
pdf MusicXML mp3

Rondo

Toon Noten